Viorica Dancila S-A SATURAT de interimatele de la DNA si Parchetului General

Premierul Viorica Dancila a declarat astazi ca este nevoie de numiri in functiile de procurori sefi la Parchetul General si DNA, interimatele nefiind o varianta pe termen lung. Referitor de raportul GRECO, premierul spune ca dubla masura nu este buna.

Viorica Dancila, despre presedintia Consiliului UE si implicarea lui Klaus Iohannis: Si-a arogat meritele

„Este o dubla masura. Raportul GRECO este raportat la luna martie. Este o dezbatere mare intre judecatori si procurori. Aceste lucruri trebuie lamurite de magistrati. Olanda, de exemplu, a trimis o scrisoare la GRECO si a spus ca atunci cand este consens intre magistrati, va veni cu o scrisoare. Daca nu avem o dubla masura, cum ne convine, trebuie sa existe un consens in justitie, parerile sunt impartite, dar justitia trebuie infaptuita din sistemul judiciar, nu de presedinte sau premier”, a spus Viorica Dancila. Legat de numirea sefilor de la parchetul general si DNA, Dancila spune: „acest lucru trebuie facut. Nu putem merge cu interimate, cred ca atunci cand vrei sa dai legitimitate unui post, trebuie facute toate demersurile”.

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Toate drepturile sunt rezervate sursei