Soarta lui Mugur Isarescu in pixul lui Klaus Iohannis

Senatul a adoptat astazi proiectul care prevede obligatia persoanelor care candideaza sau au fost alese in functii publice sau de demnitar, precum cea de presedinte, parlamentar sau de primar, sa semneze o declaratie pe propria raspundere in sensul ca nu a colaborat cu Securitatea. Proiectul pentru modificarea Ordonantei de Urgenta nr. 24 din 5 martie 2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii a fost adoptata cu majoritate de voturi.

Zi importanta pentru Consiliu de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei. Parlamentul urmeaza sa voteze

„Propunerea legislativa are ca obiect de reglementare modificarea Ordonantei de urgenta nr. 24 din 5 martie 2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii, in sensul instituirii obligatiei tuturor persoanelor care candideaza, au fost alese sau au fost numite in una dintre demnitatile ori functiile prevazute la art 3 din actul normativ de baza, cu exceptia celor care la data de 22 decembrie 1989 nu implinisera varsta de 16 ani, de a face o declaratie pe propria raspundere, in sensul ca au avut sau nu calitatea de lucrator al Securitatii ori de colaborator al acesteia”, potrivit raportului favorabil al Comisiei juridice. Initiativa apartine senatorului ALDE Daniel Zamfir.

Potrivit unui amendament admis in Comisia juridica, cei care ocupa demnitati publice au obligatia sa depuna, la inceputul oricarui mandat, o noua declaratie pe proprie raspundere ca nu au avut niciun fel de legatura cu fosta Securitate, insa orice persoana poate verifica, la cerere, acest lucru. Senatul a adoptat proiectul legislativ in calitate de for decizional, astfel acesta va ajunge la presedintele Romaniei pentru promulgare. Mugur Isarescu ar fi fost informator al Securitatii cu numele de cod „Manole”, astfel ca  obtinerea unui nou mandat in fruntea BNR ar putea fi periclitata.

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

loading...


Loading...

Toate drepturile sunt rezervate sursei

loading...
Loading...