Undă verde pe statutul polițiștilor: „S-a dat liber la bătut protestatari”

Scandal în Cameră pe statutul polițiștilor:
Scandal în Cameră pe statutul polițiștilor: „S-a dat liber la bătut protestatari”

Deputaţii au dat undă verde unui proiect important care a stârnit contre între Putere şi Opoziţie. Statutul poliţiştilor a primit votul final. USR şi PNL au anuţat că vor contesta iniţiativa la CCR.

Puteri sporite pentru polițiști și jandarmi! Proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice, inițiat de Florin Iordache și Carmen Dan, a fost votat, miercuri, de Camera Deputaților.

S-au înregistrat 173 de voturi „pentru″”, 82 „⁣împotrivă” ⁣ şi 6 abţineri.

Camera Deputaților este for decizional.

USR şi PNL au anuţat că vor contesta iniţiativa la CCR.

„Aș vrea să cunoască toată lumea ce s-a votat astăzi: un proiect de lege în favoarea grupării din majoritatea parlamentară, care favorizează infractorii, un proiect de lege care oferă pretext pentru abuzuri ale poliției, cum s-a întâmplat la Topoloveni, și în același timp un cadru legislativ pentru viitoare abuzuri, cum au fost cele din Piața Victoriei din 10 august. Cu acest proiect de lege, fiecare dintre dvs. care ați votat dați o palmă usturătoare unor oameni cinstiți care mai speră că în România, dacă decid să protesteze pașnic împotriva unor abuzuri ale instituțiilor statului, poliția nu-i saltă de pe stradă și nu-i bagă în dubă”, a declarat, miercuri, Raluca Turcan.

„S-a dat liber la bătut protestatari”, susține USR.


Fanatik.roFanatik.roStirile PRO TV


Ce făceau 3 tineri în maşină înainte de Bac. „E ca să mă ajute să ţin minte”

Toate drepturile sunt rezervate sursei