Renate Weber, somata de un senator USR sa conteste la CCR Codul Administrativ

Renate Weber, noul Avocat al Poporului, este somata de senatorul USR Florina Presada sa conteste la Curtea Constitutionala noul Cod Administrativ.

„Doamna Weber a depus juramantul de Avocat al Poporului acum o saptamana. Are pe masa cel putin doua cereri sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la Codul Administrativ dar dinspre Avocatul Poporului nu aud decat o liniste asurzitoare.

Doamna Weber, poate nu va place ca aveti aceasta competenta, conform Constitutiei, dar asta nu e o scuza pentru a nu sesiza CCR. Trebuie sa explicati romanilor – poporului, daca vreti – de ce nu dati curs solicitarilor privind Codul Administrativ”, a scris Florina Presada pe Facebook.

Senatorul USR o intreaba pe Renate Weber de ce nu vrea sa faca „un control pe un act normativ despre care stim ca include prevederi declarate neconstitutionale anterior – cum sunt cele privind pensiile speciale pentru primari”.

„Asta ca sa nu mai pomenesc despre procedura adoptarii lor prin ordonanta de urgenta: Consiliul Legislativ zice si el in avizul dat deja ca ea nu este justificata in textul de fundamentare.

Doamna Avocat al Poporului, aveti de ales. Decizia va apartine. Reabilitati reputatia acestei institutii, pe care domnul Ciorbea a aservit-o unei majoritati parlamentare care a legiferat privilegii pentru penali si baroni locali sau nu?”, intreaba Florina Presada.

Si fostul presedinte al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean a declarat pentru Ziare.com ca noul Cod Administrativ, recent adoptat de Guvern prin ordonanta de urgenta si publicat in Monitorul Oficial, prezinta numeroase probleme.

Citeste mai multe despre:

C.B.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Toate drepturile sunt rezervate sursei