Codul administrativ ar putea fi rediscutat in sedinta de Guvern, pentru completari (surse)

Proiectul Codului administrativ ar putea intra din nou in dezbatere, in sedinta de Guvern de miercuri, pentru a fi completat cu observatiile venite de la Consiliul Legislativ, au declarat surse guvernamentale.

„Este vorba de doua observatii venite de la Consiliul Legislativ pe care trebuie sa le introducem in acest proiect”, au spus sursele citate.

Codul administrativ a fost adoptat saptamana trecuta de Guvern, dar pana acum nu a fost publicat in Monitorul Oficial, asa ca nu a intrat in vigoare.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a cerut marti premierului Viorica Dancila revenirea la varianta Codului administrativ votata in Parlament, sustinand ca legea adoptata de Guvern contine foarte multe schimbari, inclusiv legate de folosirea limbii materne in administratia locala.

„Am cerut, daca se poate, sa fie discutat textul, din nou, fiindca nu a aparut in Monitorul Oficial si pana cand Parlamentul lucreaza este posibil sa fie introdus pe ordinea de zi a sedintei urmatoare. (…) Si, daca se poate, o revenire la forma din Parlament, fiindca acolo au existat dezbateri si Curtea Constitutionala a luat o decizie legata doar de forma, de bicameralism si nu a analizat fondul textului”, a declarat Kelemen Hunor.

Legat de folosirea limbii materne in administratie, liderul Uniunii i-a spus premierului Viorica Dancila ca drepturile castigate nu pot fi retrase sau anulate.

Acesta i-a mai atras atentia premierului ca nu este corect ca interesul public national este prioritar in fata interesului local, solicitand modificarea articolului respectiv.

O alta modificare care apare in Codul administrativ votat de Guvern este legata de faptul ca functionarii publici pot avea functii de conducere in partidele politice, presedintele UDMR punctand ca acest lucru este contraproductiv. „Asta inseamna ca intr-adevar toate functiile publice, la un moment dat, pot fi puse sub semnul intrebarii”, a mai precizat liderul Uniunii.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Toate drepturile sunt rezervate sursei