Bombă ecologică lângă Capitală: poluare MASIVĂ cu ulei folosit. Autorităţile sunt în alertă

În apropiere de bomba ecologică se află stația de apă a comunei. Angajatul de aici spune că se fac verificări pentru a stabili cât de afectată este pânza freatică.

„Au venit de au luat probe de apă din puțuri. Uite, e și capacul dat la o parte. Vinovați sunt cine le-a dat autorizație și cine nu i-a verificat!”, explică un angajat al staţiei.

Toți localnicii sunt nemulțumiți. Ei spun că apariția depozitului pe strada lor le-a transformat viața într-un adevărat calvar.

„Promisiunile sunt foarte vagi! O amendă nu rezolvă nimic! Faptul că în 60 de zile au de rezolvat 7 puncte iarăși nu rezolvă nimic, pentru că nu despre asta e vorba! În mod esențial, această fabrică care poluează atmosfera și aerul pe care-l respirăm și apa pe care-o bem în ultimă instanță nu are ce căuta într-un cartier rezidențial”, se plânge o localnică.

Primarul spune că supărarea localnicilor este legitimă.

„E normal să fie supărați! Mizeria de pe Ariei este un subiect care e-n atenția noastră de ceva vreme, din decembrie anul trecut am făcut înștiințări și notificări la toate organele abilitate: și la Mediu, la Apă-Canal Ilfov, și lor, controale… și mai mult decât să nu le eliberăm autorizația de construire. Chiar depășesc orice limită! Trebuie să le retragă avizul de Mediu!”, consideră Paul Precup, primarul comunei Mogoșoaia.

Vedeţi mai mult în materialul următor:

Toate drepturile sunt rezervate sursei