Admitere liceu 2019: S-au publicat rezultatele repartizarii computerizate

Cei peste 146.000 de elevi care au sustinut Evaluarea Nationala afla, vineri, in ce liceu vor invata din clasa a IX-a, dupa prima etapa a repatizarii computerizate.

UPDATE: Rezultatele repartizarii in invatamantul liceal de stat au fost publicate pe admitere.edu.ro.

In perioada 31 iulie – 1 august vor fi repartizati elevii care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior primei etape.

Media de admitere in liceu este media ponderata intre media generala obtinuta la Evaluarea Nationala (cu o pondere de 80%) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

In perioada 15-18 iulie, absolventii clasei a VIII-a isi vor putea depune dosarele de inscriere in unitatile de invatamant liceal in care au fost repartizati. In perioada 19-23 iulie, comisia judeteana de admitere va rezolva toate cazurile speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata, dar si situatiile candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si ale candidatilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizati computerizat.

A doua etapa de admitere, dedicata absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior, va avea loc in zilele de 31 iulie si 1 august.

Rezultatele finale ale examenului de Evaluare Nationala 2019 au fost anuntate in 1 iulie si arata ca 73,2% dintre elevii care au sustinut probele au obtinut medii de 5 sau mai mari.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Toate drepturile sunt rezervate sursei